- Popis
-
MX3 Těstoviny s třemi druhy sýra
Dehydratované hlavní jídlo na cesty a sportovní výkony
MX3 Těstoviny s třemi druhy sýra mrazem dehydratované hlavní jídlo s tradiční chutí oblíbené italské speciality. Vydatný a chutný pokrm z vařečky francouzských kuchařů. Extrémně lehké sáčky obsahují kompletní hlavní a nutričně hodnotné jídlo z kategorie Convenience pro zabezpečení stravy na cestách a expedicích suchozemských i námořních.
Krátká občerstvovací pauza nesmí na výletě ani na expedici chybět. Dočerpejte energii, nechejte odpočinout svalům a dopřejte tělu teplou stravu. Francouzští kuchaři pro Vás dnes připravili MX3 Těstoviny s třemi druhy sýra. Stačí přidat vodu a „zazipnout“ sáček a Vaše pauza může začít.
Maximální energie, minimální objem, hmotnost i doba přípravy
Mrazem dehydratované hlavní jídlo MX3 nabízí praktické řešení pro dny, kdy složitá a zdlouhavá příprava teplého jídla není možná. Jediné, co potřebuje, aby se opět vrátilo do poživatelné podoby, je voda a několik minut. Konzumovat můžete přímo ze sáčku. Vezmeme-li v úvahu hmotnost nádobí a vařiče, které byste potřebovali k přípravě běžných jídel, bude Vás batoh a Vaše přípravy při volbě MX3 dehydratovaných jídel výrazně lehčí.
Výhody a nevýhody
+ Potraviny zachovávají původní strukturu, barvy, chuť a konzistenci
+ Minimální hmotnost
+ Snadný transport
+ Výrazně delší doba skladování
+ Rychlý proces rehydratace
- Potraviny musejí obsahovat pouze malé části, velká sousta jsou lyofilizací obtížně zpracovatelná
Co je lyofilizace - sušení mrazem?
Proces odstranění vody (nejen) z potravin. Výsledek je stabilní a nepodléhá zkáze vlivem teploty okolního prostředí a oxidace. Lyofilizace se používá v zemědělsko-potravinářském průmyslu, lékařství a farmacii. Objevena byla v roce 1906 francouzskými fyziky Arsène d´Arsonval a Frèdèricem Bordasem na Collège de France. Podle některých pramenů tentýž princip využívaly již indiánské kmeny. V naší době frčí instantní káva.
Jisté je, že ve 3 krocích
- Hluboké a rychlé zmrazení na teplotu -20 až – 80 °C a následná dehydratace
- Prvotní sublimace, mrazená voda přechází z pevného stavu přímo do plynného
- Sekundární sublimace, finální sušení potraviny při teplotě 20 – 70 °C po dobu 6 hodin
v potravině zůstane jen 5 % původního objemu vody. Vakuově zabalená pak může být skladována až 25 let bez ohledu na teplotu okolního prostředí a bez ztráty chuti a kvality. MX3 Těstoviny s třemi druhy sýra doporučujeme spotřebovat do data uvedeného na obalu.
Složení
Předvařené těstoviny 65 % (pšenice), mléko, lyofilizovaný sýr 9 % (Comté, Tomme, Ementál), modifikovaný bramborový škrob, sůl, aromata, mléko, pepř. Zabaleno v ochranné atmosféře (dusík).
Může obsahovat: Lepek – siřičitany – ořechy – sója – korýši – ryby – vejce – celer
Hmotnost
Čistá hmotnost: 125 g
Hmotnost re-hydratovaného pokrmu: 375 g
Spotřebujte do data uvedeného na obale.
- Další informace
-
Další informace
Značka MX3 Typ produktu Cestovní strava Cena 199 Sleva 0